Informatie

Op deze pagina staan verschillende onderwerpen die met het beroep professional organizer te maken hebben.

196A2874

Vraag & antwoord

Vraag & antwoord

Klik op de pijljes om het antwoord te lezen. 

Een professional organizer is een specialist in het aanbrengen van structuur bij jou thuis of je bedrijf. Door samen met jou een duidelijk en op maat gemaakt plan te volgen, leer je grip te krijgen èn te houden op jouw spullen of documenten. Daardoor creëer je overzicht, rust, ruimte en tijd.

Er is eigenlijk geen verschil. Er zijn in de loop der jaren steeds meer benamingen gekomen voor een professional organizer. Een aantal voorbeelden daarvan zijn: opruimcoach, personal organizer, professionele opruimhulp en thuis organizer. Omdat het beroep oorspronkelijk uit Amerika is overgewaaid naar Nederland en er eigenlijk geen betere benaming voor is die alles goed omvat, houd ik het, samen met de meeste mensen, bij de benaming van professional organizer. 

Als jij denkt dat je mijn hulp kunt gebruiken, mag je direct contact met mij opnemen. Er hoeft geen instantie ingeschakeld te worden. Op dit moment ben ik nog aan het oriënteren om hulp via de WMO aan te kunnen bieden.

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) is een wet die zorgt voor hulp en ondersteuning. Het is bedoeld voor mensen die thuis extra ondersteuning nodig hebben, zodat je zelfredzaam kunt blijven en mee kunt doen in de maatschappij. Via het WMO-loket van de gemeente of het sociaal wijkteam kun je kijken waar jij recht op hebt. Als jij in aanmerking komt voor begeleiding vanuit de WMO, kun je ook kiezen voor een professional organizer. Heb je recht op een PGB (Persoons Gebonden Budget) of ZIN (Zorg In Natura), neem dan eerst contact op met jouw gemeente.

Een hoader is de Engelse term voor iemand met een verzamelstoornis. Het is een psychiatrische aandoening die hoort bij het obsessieve-compulsieve spectrum. De woning van een dwangmatige verzamelaar kan zo overvol raken, dat er geen ruimte meer is om er normaal te kunnen wonen. Verzamelstoornis veroorzaakt veel verdriet bij de verzamelaar. Ook brengt het verschillende gezondheidsrisico’s met zich mee en kun je slecht functioneren, zijn er economische lasten en nadelige gevolgen voor familie en vrienden. Vraag naar de mogelijkheden voor hulp bij hoarding via mijn contactformulier.

Met een professional organizer haal je letterlijk een professional in huis. Hoe goed bedoeld het ook is dat vrienden hulp aanbieden, soms kan het juist benauwend werken. Ze willen te snel werken, gooien spullen zonder overleg weg of ze geven hun ongezouten mening. Bij een professional organizer staat de klant centraal. 

Introductiefilmpje NBPO

Introductiefilmpje NBPO

Nederlandse Beroepsorganisatie voor Professional Organizers. 
Kijk hier op hun website.

Voor & Na foto's

Ik zal nooit zonder toestemming foto’s maken of plaatsen op mijn website.
De foto’s hieronder zijn met toestemming van mijn klanten geplaatst. De voor en na foto’s laten overigens niet zien welk proces mijn klant heeft doorgemaakt om tot dit resultaat te komen. En dat blijft natuurlijk wel het belangrijkste! 

Zolder bureau en tafel: voor

Zolder bureau en tafel: na

Buffetkast: voor

Buffetkast: na

Opberghok basisschool: voor

Opberghok basisschool: na